Medlemskap, köplats och uppsägning

 

Önskar du bli medlem och ställa din båt hos oss?

Då skall du klicka på "Skapa konto" uppe till höger, registrera dig, fylla i dina uppgifter under Inställningar->Kontouppgifter och sedan gå i menyn och leta upp Anmälningar. Där finns en Köplatsanmälan. Kön är öppen mellan 1 januari och 31 augusti varje år.

Vi har två typer av platser - trailer och "kran". De med trailerbåt hanterar sin båt själv och båten placeras på speciella ytor. Övriga bokar tid för torrsättning/sjösättning med vår sublift och får en tilldelad placering i samband med upptagning.

 

Köplatstilldelning är en process i flera steg

För att vi ska tilldela plats, måste det först finnas plats. En del år har vi lediga platser, och då blir det ingen särskild köhantering utan alla anmälningar kan tillgodoses. Ibland kan vi tyvärr inte tillgodose alla önskemål och det blir en kölista som förs över från en säsong till en annan.

Tilldelningen av platser gör vi efter säsongens uppsägningar har skett, i den ordning anmälan kom in, samt enligt storleken på båt. Boende i kommunen har förtur. I början på september kan vi lämna besked inför hösten. 

När du får ditt besked om antagning behöver du bekräfta snarast. Du behöver även lämna ett ifyllt båtplatsavtal samt intyg på godkänd XRF-mätning om båten är av äldre årsmodell än år 2000.

Om du vill vänta så kan du  välja att överföras till nästa års kölista eller lämna Upptagningsdatum finns på vår hemsida och du bokar själv in ditt önskemål när du fått besked om medlemskap. 

Köplatsavgiften är f.n. 200:- per år. Vi tar inte in större båtar än 6 ton eller över 1,85 m i djupgående.

 

Uppsägning av plats

Uppsägning av ditt medlemskap görs innan utgång av augusti månad varje år. Om inte, även om du inte har din båt hos oss, måste vi kräva in säsongens avgift för att täcka våra kostnader.  

Uppsägning görs via mail till kassor[snabelA]ranangen.se. Märk mailet med texten "Uppsägning"

 

Avgifter RBF 2022/23

Årsavgift kö till plats: 200 kronor
Årlig medlemsavgift: 300 kronor

Vinterplatsavgift
Motorbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 100 kronor.
Segelbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 200 kronor.
Trailerbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 400 kronor.

Båthus I de fall båtägaren har ett s.k. båthus, som överstiger båtens längd/bredd, beräknas vinterplatsavgiften som båthusets kvadratmeter (längd x bredd) x 150 kronor, dvs 150kr/kvm.
 

Subliftavgifter
Sjösättning: 900 kronor
Torrsättning: 900 kronor
Särskild sjö- eller torrsättning: 1 500 kronor (dvs. då vi får engagera subliftförare för att sjö- eller torrsätta endast en båt utanför planerade tider).

Båt på land under sommaren: 2 000 kronor (se mer info i stadgarna)