Önskar du bli medlem och ställa din båt hos oss?

Vi har två typer av platser - trailer och sublift. De med trailerbåt hanterar sin båt själv och båten placeras på speciella ytor. Övriga bokar tid för torrsättning/sjösättning med vår sublift och får en tilldelad placering i samband med upptagning.

Observera att vi bara är en hamnplan. Bryggplatserna vid Ranängen hanteras av Ranängens Hamnförening.

Intresseanmälan till kö för båtplats på land mailar du med kontakt- och båtuppgifter till admin@ranangen.se. Märk mailet "Köplats".

Plats eller köplats?

Tilldelningen av båtplats på land gör vi efter att säsongens uppsägningar har skett utifrån aktuell kölista. Boende i Danderyds kommun har förtur. I början på september kan vi lämna besked inför hösten. Eftersom vi utökat området har vi goda möjligheter att erbjuda platser i höst till de som anmäler sig i vår kö.

När du får ditt besked om antagning behöver du bekräfta snarast. Du behöver även lämna ett ifyllt båtplatsavtal samt intyg på godkänd XRF-mätning om båten är bottenmålad.

Om du vill vänta så kan du  välja att överföras till nästa års kölista eller lämna kön. Upptagningsdatum för Subliftbåtar kommuniceras via vår medlemsportal Portnet och du bokar själv in ditt önskemål när du blivit medlem. 

Köplatsavgiften är f.n. 200:- per år. Vi tar inte in större båtar än 6 ton eller över 1,85 m i djupgående. Bottenmålad båt behöver ha intyg om godkänd XRF-mätning.

Uppsägning av plats

Uppsägning av medlemskap eller enskild båtplats görs senast den 15 augusti. Om inte, även om du inte har din båt hos oss, måste vi kräva in säsongens avgift för att täcka våra kostnader.  

Uppsägning görs via formulär i Portnet alt mail till admin@ranangen.se. Märk mailet med texten "Uppsägning".

Avgifter

Årlig medlemsavgift: 300 kronor

Vinterplatsavgift
Motorbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 100 kronor.
Segelbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 200 kronor.
Trailerbåtar: Båtens längd (m) x bredd (m) x 150 kronor + 400 kronor.

I de fall båtägaren har ett s.k. båthus, som överstiger båtens längd/bredd, beräknas vinterplatsavgiften som båthusets kvadratmeter (längd x bredd) x 150 kronor, dvs 150kr/kvm.

Subliftavgifter
Sjösättning: 900 kronor
Torrsättning: 900 kronor
Särskild sjö- eller torrsättning: 1 500 kronor (dvs. då vi får engagera subliftförare för att sjö- eller torrsätta endast en båt utanför planerade tider.

Båt på land under sommaren: 2 000 kronor (se mer info i stadgarna)

Årsavgift köplats: 200 kronor